Şekersiz Sağlıklı Kek

Rafine şekerin vücudumuzun için ne kadar sağlıksız ve kansarojen olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Evet ne kadar şeker yemeği,şekerli şeyler yemeyi kesmeye kendimizi durdurmaya da çalışsak kendimizi bundan alamayız. Peki aynı tatta ama şekersiz sağlıklı kek yapabildiğimizi söylesem. Ben bu keki daha sağlıklı hale getirmek için beyaz un yerine siyez unu kullanıyorum. Evde bitmişse beyaz undanda yaptım her şekilde çok güzel oldu. İşte şekersiz sağlıklı kek tarifi.

malzemeler :

2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım veya 1 çay bardağı bal
kabartma tozu
vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 havuç rendesi
alabildiğince un
kırılmış ceviz (miktarı isteğe göre)
kuru üzüm(isteğe bağlı)
kuru kayısı (isteğe bağlı)
kuru incir  (isteğe bağlı)

Yapılışı :

*Önce tüm sıvı malzemeleri karıştırıp çırpıyoruz.( yumurta,zeytinyağı,süt,bal)
*ayrı bir kapta kuru malzemeleri( 1,5 su bardağı un, kabartama tozu,vanilya,tarçın) karıştır.
*kurukarışımı sıvı karışıma ilave edip az çırpıyoruz.
*bu işlemden sonra çırpma yok. karışımın üzerine ceviz ve kuru meyveleri ilave edip tahta bir spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz. burada un miktarını tam vermememin sebebi kuru meyvelerin ve cevizlerin hamuru zaten un görevi görüp sertleştirmesi.  1.5 su bardağından sonra koyduğunuz kuru meyve ve ceviz miktarına bağlı olarak kek hamurunun kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. çok sıvı olduysa un ilave edin. Normal kek hamuru kıvamında olacak.

180 derece fırında ara ara kapağını açmadan kontrol ederek 20 dakikada pişirin.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir