Vejetaryenler için muhteşem lezzette bir tarif. Vejetaryen lahmacun tarifi. Yıllardır Vejetaryenim ve etin hiç bir türlüsünü yemedim. Zaman zaman bazı yemekleri özlemiyor değilim. Mesela lahmacun. En sevdiğim yiyecekler arasındaydı. Ama Vejetaryen değilken de lahmacun yerken etinden rahatsız olurdum. Sonra o zaman neden etsiz lahmacun yemiyorum dedim. Ve birkaç deneme sonunda güzel bir tarif buldum ve sizinle paylaşıyorum. Vejetaryen lahmacun tarifi. Hem sağlıklı hem süper lezzetli hem etsiz ve ev yapımı lahmacun olduğu için hijyenik. Yapımından korkmayın. Gerçekten çok kolay. Daha önce hiç hamur dahi açmayan bir insan bile rahatça yapabilir. Tek ihtiyacınız olan döner bir merdane.Yapın ve misafirlerinize ikram edin memnuniyet garantisi verebilirim. İşte Vejetaryen lahmacun tarifi…
Hamur için Malzemeler :
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Süt
- Yarım Yemek Kaşığı Şeker
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı İnsant Maya
- Aldığı kadar un.
Hamur Yapılışı :
- Büyük bir kaba su ve sütü boşaltın.
- İçine şeker ve tuzu atıp eritin.
- Bir bardak un ve mayayı eleyerek kaba ekleyin.Karıştırın.
- Daha sonra unu azar azar ilave ederek karıştırın.
- Hamurun kıvamı sert olmasın.Hamur toparlanana kadar iyice yoğurun.
- Üzerini kapatıp dinlendirmeye bırakın. Bu sırada Vejetaryen lahmacun için üst harcı yapımına başlayabilirsiniz.
Üst Harcı için Malzemeler :
- 6 Adet Domates
- 4 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Kırmızı Biber
- 3 Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- Maydanoz ve Dereotu
- 100 Gram Tereyağı veya Margarin
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- Karabiber, Pul biber, Kekik, Tuz, Kimyon.
Üst Harcı Yapılışı :
- Domates, biberler, soğan, sarımsak rondo da çekilir. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Hepsi karıştırılır.
- Yağ, baharatlar, salça eklenir. Karıştırılır.
Üst harç hazırlandıktan sonra hamura geri dönüyoruz. Tavanızın boyutuna göre hamuru yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Hepsini ayırdıktan sonra ilk hamurla açmaya başlıyoruz. Yaklaşık tava büyüklüğünde,mümkün olduğu kadar yuvarlak şekilde hamuru açıyoruz. Kalın bir hamur olmamalı.
Lahmacun fırında pişirildiğinde çok kuru oluyor. O yüzden kesinlikle tavada yapmanızı tavsiye ederim. Zaten vejeteryan lahmacun olduğu için üstü hemen pişiyor. Altı ise gözleme gibi pişse yeterlidir. Vejetaryen lahmacunun pişme aşamasındaki püf noktası atındaki ateşin maksimum açık olmasıdır. Yani pişirirken ocağı sonuna kadar açın.
Teflon tavayı harlı ateşe alın. İçine açılmış hamuru koyuyoruz. Hızlıca üzerine üst harcını seriyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Dikkatli olun 5 dakika gibi kısa bir sürede pişecektir. Çok bekletirseniz yanacaktır. Pişen lahmacunları haçlı kısımları birbirine dönük olacak şekilde üst üste dizin. Hemen kıvırmayın. Çatlıyor.
Tüm lahmacunların tümü bir öğünde bitmez ise streçleyip buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ertesi gün gene aynı teflon tavada ısıtıp yiyebilirsiniz. Aynı tazelikte olacaktır. Vejetaryenler veya olmayanlar için gerçekten çok çok lezzetli bir tarif. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Yanına da ayran…Afiyet Olsun 🙂
Konuyla ilgili sorularınız olur ise aşağıdaki form vasıtası ile sorabilirsiniz, hızlı bir şekilde cevap verilecektir.
Çok güzel görünüyor ilk fırsatta deneyecegimm ??